Jäsenhuone|Johtokunta|JoukkuehuoneJoukkueet

Omatoiminen harjoittelu ja Palloliiton ohjeita koronavirusepidemian ajaksi

26.3.2020

Viime aikoina on ollut paljon puhetta omatoimisesta harjoittelusta. Miten ja missä omatoimista harjoittelua voi tehdä, kattaako pelipassin vakuutus omatoimisen harjoittelun?

 

Kaikki seuran toiminta on tällä hetkellä toistaiseksi tauolla. Seurana kuitenkin haluamme kannustaa jäseniämme omatoimiseen harjoitteluun, silloin kun se tapahtuu alla olevien ohjeistusten mukaisesti. Alle on koottu joitain kaikille sopivia harjoitteita sekä annettu ohjeet niiden toteuttamiseen. Pelaajien pelipassivakuutus on voimassa myös omatoimisessa harjoittelussa alla kerrotun mukaisesti.

 

Omatoimisessa harjoittelussa tulee noudattaa Suomen hallituksen ja THL:n asettamia linjauksia​​​: ​

  • Kun harjoittelet, huomioi turvavälit muihin liikkujiin ja kunnioita viranomaisten ohjeita 
  • Älä harjoittele ryhmissä perheen ulkopuolisten ihmisten kanssa 
  • Älä mene jalkapallokentälle harjoittelemaan, jos et pysty noudattamaan turvavälejä ja viranomaisten ohjeistuksia. 
  • Kunnioita kenttäkohtaisia ohjeistuksia. 
  • Harjoittele vain terveenä. Älä harjoittele, jos sinulla on flunssan oireita. 

 

KaaNa:n 12k kosketusta -harjoitus:

Katso KaaNallen ohjeet videolta, voit myös tulostaa itsellesi liittenä olevan ohjeen johon voit kirjoittaa ylös tuloksesi. Pelajalle voi tehdä harjoitteesta myös haasteen ja sopia mukavat kannustimet tavoitteiden täytyttyä (esim. 3000/6000/9000/12000 kosketusta)

Instagrammissa

Facebookissa

 

Linkkejä Palloliiton treenivideoihin (perheen kesken tehtäviksi):

 

Maalivahdin yksilöharjoitukset:

 

Eläinliikkeitä koko perheelle:

 

Milloin pelipassivakuutus kattaa omaehtoisen harjoittelun?

 

Pelipassivakuutuksen tehtävänä on osaltaan turvata kaikkea sitä liikuntaa, joka tukee jalkapalloharrastusta. Sen vakuutusehdoissa todetaan, että se on voimassa harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja jotka suoritetaan harjoituksen johtajan valvonnassa. Tuoksi valvonnaksi voidaan tulkita myös sellainen omaehtoinen harjoittelu, johon seura on antanut ohjeita ja joka on järkevää jalkapallon pelaamisen kannalta.  

Tähänkin mennessä tapaturmatilanteissa on pyydetty seuran tai joukkueen edustajan vahvistus tapaturmalle, joten se riittää vahvistamaan, että tapaturma on sattunut lajille ominaisissa harjoituksissa. Pelaajan on siksi hyvä informoida asiasta nimeämäänsä seuran edustajaa. Luonnollisesti tapaturman pitää edelleen kuulua muiden vakuutusehtojen piiriin.

Mahdolliset vakuutuksiin liittyvät kysymykset voi osoittaa suoraan Aonin asiakaspalveluun asiakaspalvelu@aon.fi tai PV Vahingonkäsittelyyn vahinko@pvvahingonkasitely.fi.

 

Toimintaohjeet koronavirusepidemian hidastamiseksi:
 

 

Liitteet